بیسیم یکی از دستگاههای ارتباط از راه دور است که به وسیلهی امواج رادیویی کار میکند. این دستگاه در دنیای امروز بیشتر در مشاغل خاص مانند نیروی انتظامی، آمبولانس و اورژانس و همچنین در آتش نشانی کاربرد دارد. با توجه به اینکه استفاده خارج از کنترل این وسیله، مشکلاتی مانند بروز اختلال در امواج رادیویی و افزایش احتمال شنود و استراق سمع مکالمات رادیویی را به دنبال دارد، استفاده از آن توسط عموم مردم قانونی و مجاز نبوده و قابلیت پیگرد قانونی دارد. به همین دلیل در این مطلب به بررسی مجازات حمل و نگهداری بیسیم پرداختهایم.
برای اطلاع از قیمت محصولات با کارشناسان سایت متین ارتباطات تماس بگیرید.02166435773-02166433389-09128508489
در مورد تفاوت بیسیمهای مجاز و غیرمجاز باید به این نکته اشاره کرد که مطابق با استانداردهای تعیین شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بیسیمهایی که دارای فرکانس مشخص و ثابت هستند و برد کوتاه را پوشش میدهند، در صورت ورود از مبادی قانونی کشور برای استفاده توسط عموم مجاز میباشد. این نوع بیسیمها معمولا به منظور حفظ ارتباط افراد در طبیعتگردی و کوهنوردی، نگهبانی و شرکتهای عمرانی مورد استفاده قرار میگیرد. ولی سایر بیسیمها که خارج از استانداردهای تعیین شده فعالیت داشته باشند، برای استفاده توسط عموم غیرمجاز و غیرقانونی اعلام شده است.
در مورد مجازات حمل و نگهداری بیسیم های غیرمجاز باید گفت که مطابق ماده ۱۸ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و همچنین آییننامه اجرایی قانون استفاده از بیسیمهای اختصاصی، استفاده و حمل بیسیمهای غیر مجاز ممنوع بوده و در صورت احراز این مورد، دستگاه مورد نظر ضبط میشود. همچنین رسیدگی به جرم و اِعمال مجازات در صلاحیت دادگاه کیفری محل وقوع جرم اعلام شده است. البته به طور کلی با در نظر گرفتن تفاوت رای در رویه و احکام قضایی، احتمال محکوم شدن فرد به جزای نقدی یا حبس تا شش ماه نیز وجود دارد که در نهایت به نظر قاضی بستگی خواهد داشت.